İstanbul
DOLAR32.5075
EURO34.9401
ALTIN2439.6

Allison Şanzıman’dan Bir Yenilik Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Allison Şanzıman’dan Bir Yenilik Daha
Abone ol
Allison Şanzıman Holdingleri A.Ş. (NYSE: ALSN), orta hizmet ticari araçlarda karbon dioksitin (CO2) azaltılması ile ilgili alternatif yakıt potansiyelini ortaya koymak amacıyla Cummins tarafından geliştirilen ultra düşük karbonlu güç aktarma organları programı olan ETHOS projesine paralel olarak yeni bir entegre dur-kalk teknolojisini sunuyor.

Randall R. Kirk, Allison Şanzıman Ürün Mühendisliği Başkan Yardımcısı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Şirket olarak sektörümüzde teknolojik yeniliklerin öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz. Dur-kalk teknolojisini hibrid sistemlerimizde uzun yıllardır kullanıyoruz ve bu yeni güç aktarma organları konsepti dahilinde uzun vadede iş ortağımız olan Cummins ile birlikte çalıştığımız için çok memnunuz,” dedi.

Cummins, Kaliforniya Enerji Komisyonu ile ortaklaşa sera gazı (GHG) emisyonlarını büyük ölçüde azaltmak için yakıt olarak E85 (yüksek oktanlı bir etanol ve benzin karışımı) kullanan bir motor geliştirdi. Cummins ETHOS 2.8L motor, emisyon azaltımını bir üst seviyeye taşımak için entegre dur-kalk teknolojisinden faydalanan ve yakıt tasarrufunu arttıran Allison 2000 SerisiTM tam otomatik şanzıman ile donatıldı.

Entegre dur-kalk teknolojisinde sürücü frene bastığında motoru durduruyor ve araç tam durma moduna geçiyor. Bu sırada şanzıman sevk halinde kalıyor ve elektrik bir pompa yardımıyla aracın kaymasını önlemek için çıkış gücünü kilitliyor. Sürücü ayağını frenden çektiğinde ise sistem ivme kazanmak için otomatik olarak motoru çalıştırıyor.

Randall R. Kirk açıklamasında; “Entegre dur-kalk teknolojisi, ürün teknolojimizin doğal gelişim sürecini temsil eden heyecan verici bir yenilik. Düşük emisyon ve düşük yakıt tüketimi sayesinde nihai kullanıcılarımızın karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı olmak için sürekli yeni çözümler geliştiriyoruz” diyerek ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuncay Nakliyat Filosuna 30 Adet Otokar Atlas Daha EklediÖnceki Haber

Tuncay Nakliyat Filosuna 30 Adet Otokar...

Paris Motor Show 2014’de Mitsubishi RüzgarıSonraki Haber

Paris Motor Show 2014’de Mitsubishi Rüzg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar