darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Alibeyköy Cep Otogarında İlk Seferler Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alibeyköy Cep Otogarında İlk Seferler Başladı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK cep otogarı projesinin ilk ayağı olan Alibeyköy Cep Otogarını vatandaşların hizmetine sundu

Otogarların kent merkezinin dışına çıkarılması amacıyla başlatılan Cep Otogarı projesinin ilk uygulaması Alibeyköy’de tamamlandı. Kısa süreli yolcu indirme-alma noktası olan otogarda ilk günden yoğunluk yaşandı. Kentin her noktasından servis ağıyla vatandaşlara hizmet veren Otogar, modern görünümüyle yolculardan tam not aldı.

Genel Müdür Çevik Otogarda incelemelerde bulundu

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve birim müdürleri Otogarın hizmet vermeye başlamasıyla olası aksaklıkları yerinde tespit etmek ve vatandaşların taleplerine cevap vermek amacıyla incelemelerde bulundu. Çevik, otobüs firma çalışanlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Ayrıca Otogarın içinde yer alan beli hizmet alanlarını da inceleyen Çevik, vatandaşlarla görüştü. Yolcuların görüş ve önerilerini dinleyen Çevik “İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Alibeyköy Cep otogarını hizmete açtık. Sizlere daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla ep otogarlarını yaygınlaştıracağız. Ayrıca yeşil alanda dahil yolcularımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekanlara yer vereceğiz ”dedi.

Cep Otogarları kısa süreli aktarma istasyonu olacak

Cep Otogarlarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirecek. Böylelikle İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşması sağlanacak. Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunuyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı otogarda İSPARK personeli el terminali ile hizmet veriyor.

Alibeyköy Ayda 2 milyon kişiye hizmet verecek

Modern ve teknolojik sistemlerin kullanıldığı proje 108 peronla yolcu otobüslerine hizmet vermeye başladı.Yılda yaklaşık 24 milyon yolcuyu ağırlayacak Otogar özellikle bağlantı yollarına yakın noktalarda ve otobüs aktarma istasyonlarında yaşanan yoğunluğu azaltacak.

İSPARK ,Alibeyköy’ün ardından Avrupa yakasında Esenler, Sefaköy, Bahçeşehir ve iki adet Silivri de Cep Otogarı projelerini devam ettiriyor. Anadolu yakasında ise  Ataşehir,Kavacık,İMES Ataşehir ve Pendik olmak üzere toplam 10 ayrı noktada planlama çalışmaları sürüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Elvan'dan Engellilere Tarife MüjdesiÖnceki Haber

Bakan Elvan'dan Engellilere Tarife Müjde...

Emirates ve Real Madrid’den Ortak KampanyaSonraki Haber

Emirates ve Real Madrid’den Ortak Kampan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar