İstanbul
DOLAR32.4948
EURO34.6025
ALTIN2489.4

Aliağa Belediyesi Ve Büyükşehir Otopark Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aliağa Belediyesi Ve Büyükşehir Otopark Yapacak
Abone ol
Aliağa’da en önemli sorunlardan birine dönüşen kent merkezindeki trafik çilesi bitecek. 2. dönem başkanlık için çizmelerini giyen başkan Oğuz, kente modern bir otopark kazandıracağını söyledi.

İzmir’in Sanayi ve Ticaret kenti Aliağa, son yıllarda kent merkezinde artan araç sayısı ile birlikte yoğunlaşan trafik ve otopark sorunu yaşıyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen kentlerinden olan Aliağa’da her yıl trafiğe 2 bin yeni araç katılıyor.

Kent trafiğinde 15 bin aracın dolaştığı Aliağa’da, Trafik ve otopark sorunundan şikayet eden vatandaşlara sevindirici haber Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’dan geldi. Özellikle Belediye ve bankaların bulunduğu İstiklal Caddesi ve kent merkezinde yaşanan araç yoğunluğu ve otopark sorunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde çözülecek.

BAŞKAN OĞUZ’DAN KENTE OTOPARK MÜJDESİ

2. dönem için yeniden aday olarak çizmelerini giyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz yeni dönemde bu sorunu büyük bir otopark yaparak çözeceği müjdesini verdi. Başkan Oğuz’un Otopark müjdesi, vatandaşları memnun etti.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, görev süresi boyunca bir çok çalışmayı hayata geçirerek Aliağa’ya yaşanabilir bir kente dönüştürdüğünü ifade ederek, bu 4,5 yılda sadece otopark sorununu çözemediğini belirtti. Başkan Oğuz, “Bugün Aliağamızın en büyük sorunu bence otopark ihtiyacı. Öyle sıradan bir otoparkla da bu sorunu çözemeyiz. Çok büyük bir binaya ihtiyacımız var ve en az birkaç bin araçlık yere ihtiyacımız var. Bu da büyük bir proje olduğu için alt yapısının çalışmalarını yaptım. Ama tabi bu bütçeye sığdıramadık. Bu projeyi yeni dönemde hayata geçireceğiz” dedi.

TEMEL SORUN OTOPARK VE TRAFİK

Başkan Oğuz, yapılacak otoparkın kentin uzun yıllar ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte olması gerektiğini kaydederek, Aliağa kent Merkezi’ndeki yer sorununa işaret etti. Başkan Oğuz, “4 buçuk yılda Aliağa’nın bence geri kalan en büyük sorunu park sorunu. Park sorununu da muhakkak çözebilmemiz için şehir merkezinde olması lazım. Mevcut Belediye Binasının olduğu yeri ya da Zeytinlipark’ın altını kullanabiliriz bu proje için. Tabii o zaman belediye binasını da başka bir yerde yapmamız gerekecek” dedi.

PLANLARIMIZI BÜYÜKŞEHİRLER BİRLİKTE YAPACAĞIZ

“Aliağa’da temel sorunumuz otopark ve yanında da trafik” diyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz “Aliağa Türkiye’deki ilçelerin içinde herhalde en fazla kişi başına araba düşen ilçelerimizden biri olduğu için bu sıkıntıları çekiyoruz. Hakikaten Aliağa’nın çok ciddi bir sorunu. Yeni dönemde Aliağa’ya ihtiyacı karşılayacak bir otoparkı kazandıracağız. Tabi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beykoz Lojistik MYO 5 YaşındaÖnceki Haber

Beykoz Lojistik MYO 5 Yaşında

Pegasus Moskova’ya İlk Uçuşunu GerçekleştirdiSonraki Haber

Pegasus Moskova’ya İlk Uçuşunu Gerçekle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar