darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

Aksaray'a 300 Milyon Dolarlık Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'a 300 Milyon Dolarlık Yatırım
Abone ol
Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi, Japon ortaklarıyla birlikte Aksaray'a 300 milyon dolar tutarında lastik fabrikası yapacak.

Aksaray Valisi Selami Altınok, makamında düzenlediği basın toplantısında, Sabancı Holding ile Japon ortaklığında, uzun süredir devam eden lastik üretimi ile alakalı ilgili firmaların yatırım kararlarını kesinleştirdiklerini söyledi.

Altınok, Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde 960 bin metrekare alanda yıllık 4,2 milyon adet lastik üretecek fabrikanın, 2017 yılı sonunda inşaat yatırımını tamamlayacağını, ilk etapta bin kişiye yakın istihdam sağlanacağını ifade etti.

300 milyon dolarlık yatırımın Aksaray'ın sanayi gelişiminin ivme kazanmasında ve daha üst noktalara çıkmasında çok büyük değeri olduğunu belirten Altınok, "Aksaray'da sanayi kültürü, geçmişten beri var. Hükumetimizin bakışında da bu var. Aksaray 5084 sayılı teşvikten sonra bir ivme kazanmıştı. Son yatırımla bunu taçlandıracağız" dedi.

"Aksaray'da yatırım yapan kazanıyor"

Yapılacak yatırımla farklı yan sektörlerin de Aksaray'a hızlı bir şekilde akmasını sağlayacağını vurgulayan Altınok, "Yerli ve yabancı yatırımcılara aynı çağrıyı tekrar yapıyoruz. Aksaray'da yatırım yapan kazanıyor, Aksaray'ın önü çok açık. Aksaray ulaşım imkanları ve Türkiye'nin merkezinde bulunması sebebiyle herkesin göz bebeği bir şehirdir. Yatırım kararı alan firmalarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da yatırımın 300 milyon dolarlık tek kalemde Türkiye'ye doğrudan gelen yabancı sermayeli yatırım özelliğinde olduğunu söyledi.

Kentin önemli bir yatırımcı daha elde ettiğine işaret eden Alaboyun, "Mercedes, Sütaş, Colins, Balküpü ve onun yanında Bridgestone ile Aksaray'daki insanların üretim ve davranış kültürlerine katkı sağlayabilecek. Bu yatırım, insanlarımızın üretim kültürünü geliştirecek. Mercedes bunu sağladı. Mercedes'ten emekli olan kişiler küçük sanayi sitesinde çeşitli üretimler yapabiliyor" ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise ekip olarak ilin geleceği ile ilgili mutlu bir sonucu, büyük yatırım müjdesini hep beraber verdiklerini dile getirdi.

İlin teşvikle birlikte en çok yatırım alan yerlerden biri olduğuna dikkati çeken Palta, şunları kaydetti:

"Aksaray böyle bir noktaya geldikten sonra daha da seçici olmaya başladık. Gelsin de ne olursa gelsin mantığı değil. Aksaray adına bu yatırımların bir fayda sağlaması lazım. Hem de ülkemiz adına ciddi katma değer sağlaması lazım. Aksaray'da şu anda 143 fabrika üretim yapıyor. 7 bine yakın insan çalışıyor. Onlarca fabrikamız da inşaat aşamasını devam ettiriyor. Bu, Aksaray'da son 9-10 yıl içerisindeki tablodur."

Basın toplantısında, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı da hazır bulundu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu Jet Heyetinden Büyükaslan'a ZiyaretÖnceki Haber

Anadolu Jet Heyetinden Büyükaslan'a Ziya...

Mercedes-Benz Fashion Week IstanbulSonraki Haber

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar