darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ GELİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ GELİYOR
Abone ol
Bu yıl ulaşım ile ilgili milyonlarca liralık yatırım gerçekleştirecek Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye\'ye örnek olacak bir projeye imza atacak. Vatandaşların evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman hangi duraktan geçeceği bilgisine akıllı telefon veya tabletlerden görebileceği uygulamada, kentin alternatif ulaşım bilgileri ile toplu taşıma rehberi gibi bir çok veri olacak. Trafik yoğunluğunun azaltılmasının yanında sürücü ve yolcu güvenliğinin ön planda tutulacağı projede veliler çocuklarının okul servisini izleyerek, e-posta veya SMS gibi bilgi mesajları alabilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye\'ye örnek olacak bir proje başlatacak.Trafik yoğunluğunun azaltılması, kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi, kent bilgi sistemine altlık oluşturması, daha hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti verilmesi ve yolcu-sürücü güvenliğinin sağlanması için gerçekleştirilecek proje kapsamında kent genelindeki 763 minibüs ve 1203 servis aracı ile 150 belediye otobüsüne GPS ve kamera sistemi kurulacak. Özellikle yolcu ve sürücü güvenliğinin arttırılması ve daha konforlu bir ulaşım sistemi kurulması hedeflenen proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı\'na izleme ve kontrol merkezi kurulacak. Sistem sayesinde gerekli denetimler yapılarak, aksaklıklar belirlenecek. Hizmetlerin zamanında ve eksiksiz karşılanması için gerekli verilere de anında ulaşılabilecek.

Otobüsün ne zaman geleceği akıllı sistemden görülecek 

Denizli\'deki toplu taşımaya birçok yenilik getirecek uygulama ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Toplu taşıma ağı tek bir sistemden yönetilecek ve araçların anlık konum bilgileri, geliştirilecek yazılıma işlenecek. İşlenen bu veriler akıllı telefon veya tabletten anında görebilecek. Bu kapsamda Denizlililer daha evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman durağına geleceği bilgisine anında ulaşabilecek. Cep telefonu ya da tabletinden nereye hangi toplu taşıma aracıyla gidebileceği verisini de görebilecek vatandaşlar; \"Şu an şehrin neresindeyim? Sonraki toplu taşıma aracı saat kaçta gelecek?\" gibi bir çok bilgiye istedikleri an sahip olabilecek. 

Öğrenci servisleri izlenecek

Kent trafiğine dahil edilecek akıllı sistem ile toplu taşımaya olan talebin artırılması hedeflenirken, bu artış bir yandan trafik yoğunluğunu azaltacak diğer yandan ise güvenlik anlamında birçok getiri sağlayacak. Özellikle veliler okul çıkışında sadece kendi çocuğunun, okul servisini izleyerek eğer isterse e-posta, SMS gibi bilgi mesajları alabilecek. Bu sayede vatandaşlar çocuğunun okula veya eve gitmek için bindiği öğrenci servisinin takibini yapabilecek.

Vatandaşlara büyük kolaylık 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hedeflerinin yolcu ve sürücü güvenliğinin sağlanması, toplu ulaşım kullanımının artırılması ve daha konforlu bir şehir yaratarak kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi olduğunu söyledi. Her ay yaklaşık 1.200 yeni aracın Denizli trafiğine girdiğini kaydeden Başkan Zolan, \"2004 yılında Denizli\'de 135 bin araç vardı, şu anda bu sayı yaklaşık 345.000. Araç sayısı sürekli artıyor ancak buna rağmen yolları genişletme şansımız yok. Bu nedenle teknolojiyi en üst seviyede kullanarak yeni çözümler getirmeye çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemimiz de bunlardan biri\" dedi. 

Toplu taşıma ağı tek merkezden yönetilecek

Trafik yoğunluğunu azaltmaktaki en etkili çözümlerden birinin toplu taşıma olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, \"Yolcu güvenliğinin yanı sıra şehrimizdeki tüm toplu taşıma araçlarının bu sisteme dahil olması ile birlikte toplu taşıma ağı tek bir sistemden yönetilecek. Geliştirilecek akıllı uygulamalar sayesinde vatandaşlarımıza büyük kolaylık getirmiş olacağız\" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARSAN\'DAN MANİSA\'YA 30 ADET ATAKÖnceki Haber

KARSAN\'DAN MANİSA\'YA 30 ADET ATAK

BU İKİLİYE DİKKATSonraki Haber

BU İKİLİYE DİKKAT

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar