İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Akıllı Karta Talep Patlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıllı Karta Talep Patlaması
Abone ol
Gaziantep’in ulaşım sorununu tramvay, yeni otobüs, yeni yol ve kavşaklar ile rahatlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, son olarak ulaşıma dahil ettiği otobüslerde de kullanılan Kart27’ye (akıllı kart) talep patlaması oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği akıllı kart uygulaması her geçen gün hedef büyütüyor. Toplu taşıma hizmetlerinden uygun fiyata yararlanmak için bugüne kadar ortalama 337 bin kişi Kart27’yi aldı. 2013 yılının ilk 7 ayı içinde yaklaşık 46 bin kişinin ‘Kart27’ almak için başvuru yaptığı Gaziantep’te, Ağustos ve Eylül aylarında satılan kartlarla birlikte bu sayı 2013 içerisinde 100 bini buldu.

BÜTÜN ULAŞIM ARAÇLARINDA AVANTAJ SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren otobüslerden yararlanan vatandaşlar 2,5 TL’ye kullandıkları tek binişlik biletler yerine “Kart27” ile şehir içinde Tam 1,5 TL, öğrenciler 1,20 TL’ye ekonomik ulaşım olanaklarından yararlanıyorlar.

Tramvaylarda da kullanılan Kart27’nin biniş fiyatları tam bilet 1 TL, indirimli, 0,50 TL olarak belirlendi. Kart27 kullanıcıları ulaşım imkanlarından, Belediye otobüslerinde tam kart 1,50, indirimli 1,20 TL, Özel halk otobüslerinde tam kart 2 TL, indirimli 1,50 TL’ye yararlanabiliyorlar. İlk binişlerinin ardından 1 saat içerisinde farklı bir hatta çalışan ikinci bir araca binmek isteyen vatandaşlar (tek binişlik kartlar hariç) tarifesine uygun olarak % 60 indirim olanağından da faydalanıyorlar. Ring (aktarma) otobüslerinden vatandaşlar tam 60 kuruşa, indirimli 30 kuruşa yaralanabiliyorlar.

Kart dolum noktalarının kentin değişik yerlerinde 200’e ulaştığını belirten yetkililer Eski adliye altındaki başvuru noktasından sonra Ekim ayı sonunda Gaziantep Üniversitesi Acil girişi yanında yeni hizmet noktası açmayı hedeflediklerini bildirdiler.

En az 3 TL, en fazla 650 TL’lik yükleme yapılabilecek olan KART27’yi almak isteyen öğrenciler bağlı oldukları eğitim kurumlarından (Dershaneler, açık öğretim fakültesi, çıraklık eğitim merkezinde eğitim gören öğrenciler dahil) öğrenci olduklarını gösterir belge alarak ya da içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında öğrenci olduklarını gösteren kimlik kartları ve nüfus cüzdan fotokopileri birlikte indirimli kart almak için başvuruda bulunabilecekler. Vatandaşlar ilk alımda tam kart için 5 TL, indirimli ve serbest kartlar için 10 TL kart bedeli ödeyecekler. İndirimli kart olanağından öğretmen, öğrenci ve 60 yaş üstü vatandaşlar yararlanabiliyorlar.

Günlük kartla biniş sayısının 120 bin olduğu kentte Kart27, belediye otobüsleri, halk otobüsleri, tramvay gibi ulaşım araçlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı gezegenevi ve bilim merkezi, Bayazhan Kent Müzesi, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi gibi alanlarda da kullanılabiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lastik Seçerken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖnceki Haber

Lastik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenl...

Anadolu Isuzu Avrupa’nın Ilgi OdağıSonraki Haber

Anadolu Isuzu Avrupa’nın Ilgi Odağı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar