darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

6 Ayda 2 Milyonun Üzerinde Yolcu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6 Ayda 2 Milyonun Üzerinde Yolcu
Abone ol
Günde 3 binin üzerinde aracın giriş yaptığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, ilk 6 aylık döneminde sadece şehir dışı 2 milyondan fazla yolcu kapasitesine ulaştı. Terminalden günde 500 otobüs şehirlerarası sefere çıkarken, 500 araçta ilçelere hareket etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tek kalemdeki en büyük yatırımlarından biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, hizmete girdiği Mart 2014'den beri 2 milyonun üzerine yolcu kapasitesine ulaştı. Denizlililerin yıllardan beri hayalini kurduğu terminal geçen mart ayında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın katılımı ile hizmete girmişti. Görkemli yapısı ve konforuyla herkesin büyük takdirle karşıladığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, açıldığı ilk günden beri kentin uzun süredir eksikliğini hissettiği, gerek şehir içi gerekse şehirlerarası ulaşım ihtiyacını karşıladı. Terminale, günlük abone ve biletli olmak üzere 3 bin 136 aracın giriş yaptığı ifade edilirken, bunlardan 500 otobüsün şehirlerarası yolculuğa çıktığı, öğleden önce (200) ve öğleden sonra (300) olmak üzere toplam 500 aracın ise ilçelere hareket ettiği belirtildi. İlk 6 aylık dönemde terminalden 2 milyondan fazla kişinin şehirlerarası yolculuğa çıktığı kaydedilirken, 16 otobüs firmasının vatandaşlara hizmet verdiği öğrenildi. 

"Tarih yazmaya devam edeceğiz"

Türkiye’nin en modern otobüs terminalinin 6 aydır hizmet verdiğini anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci olmak üzere terminal projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Terminal kompleksinin kentin çehresini değiştirdiğini kaydeden Başkan Zolan, "Özellikle şehir dışından gelen yolcularımız bu dev eseri gördüğünde hayran kalıyor. Kentimiz, standartların çok üstünde bir ulaşım kompleksine sahip oldu. Denizli hak ettiğini alıyor ve almaya devam edecek" diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu eser için çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Bu kompleks Denizli'nin 10 yılda nereden nereye geldiğinin açık ve net göstergesidir. Garajımızdan 6 ayda sadece şehirlerarası olmak üzere 2 milyonun üzerine yolcu kapasitesine ulaşması, böyle bir komplekse duyulan ihtiyacın da kanıtıdır. Yaptığımız eserlerle tarih yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolujet’ten Erken Rezervasyon KampanyasıÖnceki Haber

Anadolujet’ten Erken Rezervasyon Kampany...

35 Bin Fitte Evlenme TeklifiSonraki Haber

35 Bin Fitte Evlenme Teklifi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar