İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

5s'in Son Ziyaretçileri Yıldız Teknik Üniversitesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5s'in Son Ziyaretçileri Yıldız Teknik Üniversitesi
Abone ol
İşletmelerde kaliteli çalışma ortamı oluşturma ve sürekliliğini sağlamak için kullanılan 5S uygulamasını 2012 yılında Hasanpaşa garajında faaliyete geçiren İETT, 5S faaliyetlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine tanıttı.

İETT'nin 5S eğitimi kapsamında İstanbul’da bulunan Teknik Meslek Yüksekokulları ve Teknik Liselerde okuyan öğrencilere yönelik bu yılın şubat ayında başlattığı gezi programlarının sonuncusuna Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı. İlk olarak Arnavutköy İbrahim Özaydın Çok Programlı Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine yönelik düzenlenen 5S tanıtım faaliyetlerine bugüne kadar 6 Teknik Lise ve 4 Teknik Meslek Yüksek Okulu’nun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

İETT’nin desteğiyle düzenlenen geziler sayesinde Hasanpaşa garajında yürütülen 5S çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakaladılar. Geziye katılan öğrencilere, yöneticiler tarafından 5S faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler verildi. Yöneticiler 5S uygulamasının sadece işyerlerinde değil hayatın her alanında olması gerektiğine dikkat çekti. Garajda yürütülen 5S çalışmalarını yerinde gören öğrenciler, uygulamayı sahada inceleme fırsatı tanıdığı için gezinin kendilerine oldukça faydalı olduğunu belirterek, İETT’ye göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Bugüne kadar gezilere katılan öğretmen ve öğrencilere İETT tarafından eğitim seti hediye edildi.

5S nedir, faydaları nelerdir?

Organizasyonlarda kaliteli çalışma ortamı oluşturma ve sürekliliğini sağlamak için kullanılan bir teknik olan 5S kuralının işletmelerde uygulanmasıyla birçok fayda elde edilir. 5S, kaza ve yaralanmaları ortadan kaldırır. 5S sayesinde, temiz ve düzenli bir işyerinde daha keyifli çalışılır. Zaman kayıpları ortadan kalkar. Sorunlar daha erken teşhis edilir, hata oranı azalır. Makine arızaları azalır, makine performansı artar. Bütün alanların verimli kullanımı sağlanır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uçak Ve Yolcu Trafiğindeki Tırmanış SürüyorÖnceki Haber

Uçak Ve Yolcu Trafiğindeki Tırmanış Sürü...

Terminal Yoluna Hız KesiciSonraki Haber

Terminal Yoluna Hız Kesici

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar