İstanbul
DOLAR32.5273
EURO34.8894
ALTIN2484.1

2013 Yılında İhraç Edilen Otomobil Lastiklerinin %40’ı Pirelli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2013 Yılında İhraç Edilen Otomobil Lastiklerinin %40’ı Pirelli
Abone ol
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 9 milyon 320 bin adetlik otomobil lastiği ihracatının gerçekleştirildiği 2013 yılında, ihraç edilen otomobil lastiklerinin yüzde 40’ında Pirelli Türkiye imzası yer aldı.

2013 yılı ihracat rakamlarını paylaşan Pirelli Türkiye, toplam 5 milyon 415 adetlik lastik satışıyla, gelirini bir önceki yıla oranla yüzde 5 artırarak 666 milyon TL ihracat geliri elde etti.  Pirelli Grubu’nun en büyük fabrikası

Yıllık 8 milyon adetlik  üretimiyle Pirelli Grubu’nun en büyük fabrikası olan ve en kapsamlı üretimi gerçekleştiren İzmit Fabrikası’nın Türkiye lastik ihracatının yüzde 35’iniı karşıladığını belirten Pirelli Türkiye Genel Müdürü Mete Ekin, “1700 kişilik istihdam kapasitesiyle İzmit Fabrikamız, otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta, motorsporları, kış lastikleri ve Cinturato ailesi gibi yeşil performans olarak da adlandırılan çevre dostu lastiklerin üretimini gerçekleştiriyor” dedi.

Türkiye’den ihrac edilen lastiklerin yüzde 35’ini  üretiyoruz

Pirelli İzmit Fabrikası’nda yapılan  üretimin yüzde 60’lık bölümünün ağırlıklı Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyleyen Ekin, “2013 yılında gerçekleştirdiğimiz 5 milyon 415 bin adetlik ihracat adedimizle, 666 milyon TL’lik bir ihracat geliri elde ettik. TÜİK verilerine göre, 2013 yılında Türkiye’den gerçekleşen 15 milyon 626 bin adetlik toplam ihracatın yaklaşık yüzde 35’lik kısmını Pirelli Türkiye olarak gerçekleştirdik ve bu anlamda Türkiye ekonomisine çok önemli katkı sağladık” şeklinde konuştu.

Dünyanın en önemli otomotiv üreticilerinin tedarikçisiyiz

İzmit Pirelli Fabrikası’nda gerçekleştirilen üretimin yüzde 75’lik bölümünün yenileme pazarına ve geri kalan yüzde 25’inin ise otomotiv üreticilerine orijinal ekipman olarak kullanıldığını ifade eden Mete Ekin, “İzmit Fabrikamız iç pazara ek olarak,  büyük Avrupa pazarlarına ve Ortadoğu’ya ve Mercedes, Jaguar, Audi, Porsche, Fiat, Ford, Volkswagen, Hyundai gibi önemli otomobil üreticilerine lastik sağlıyor” dedi. Fabrikanın kamyon lastiği alanında da oldukça uzman olduğunu belirten Ekin, kamyon lastiklerindeki ihracat rakamları ile de Türkiye ekonomisine önemli kaynak aktardıklarını söyledi.

2014 yılında 300 bine yakın motor sporları lastiği ihraç etmeyi istiyoruz

2010 yılından itibaren lastik teknolojisinin en üst noktası sayılan ve sadece İzmit fabrikasında üretilerek dünyaya ihraç edilen Formula 1 lastiklerinin yanı sıra WRC, GrandAm, Ferrari Challenge gibi dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarının lastiklerinin üretimini de gerçekleştirdiklerini belirten Ekin, 50 bin adeti F1 lastiği olmak üzere toplam 220 bin adet motorsporları lastiği ihraç ettiklerini söyledi. 2013 yılında ihraç ettikleri 220 bin adetlik motorsporları lastiği ihracının önemli bir rakam olduğuna değinen Mete Ekin, 2014 yılında 300 bine yakın motorsporları lastiği ihraç etmek istediklerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İDO’dan Kadınlara Tatlı Bir HediyeÖnceki Haber

İDO’dan Kadınlara Tatlı Bir Hediye

Bisiklet SevdasıSonraki Haber

Bisiklet Sevdası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar