darussafaka
İstanbul
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

1071 Malazgirt Bulvarı Trafik Yükünü Büyük Ölçüde Rahatlatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1071 Malazgirt Bulvarı Trafik Yükünü Büyük Ölçüde Rahatlatıyor
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından rekor bir sürede yapımı tamamlanarak hizmete açılan 1071 Malazgirt Bulvarı, Başkent trafiğine büyük rahatlık sağlıyor.Eskişehir, Konya ve İstanbul Yolu gibi önemli arterlerdeki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatan söz konusu bulvardan günde ortalama 60 bin araç geçiyor.

Yol açım çalışmalarına başlandığında bazı marjinal gruplarca yapımı engellenmeye çalışılan, ancak açılışının ardından Başkent trafiğine büyük bir nefes aldıran Bulvar’a yerleştirilen özel kamera sistemiyle periyodlar halinde sayım yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yol üzerinde kurduğu ledli ekranlara yerleştirilen özel kamera sistemiyle sayım işlemi yapan Ulaşım Daire Başkanlığı, yeni açılan yollar sayesinde hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlandığını verilerle tespit etti.

-“ZAMAN VE ENERJİDEN TASARRUF”

Yapılan sayımlardan elde edilen verilere göre; söz konusu bulvarda, Nisan ayında 50 bin olan günlük araç geçiş sayısı, Mayıs ayında 57 bin 839 olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bu sayının her geçen gün arttığını belirterek, “Haziran ayının ilk yarısında günlük araç geçiş sayısı 60 bini bulurken, Anadolu Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan 1071 Malazgirt Bulvarı; İstanbul Yolu, Konya Yolu ile Eskişehir Yolu’nu birbirine bağlayan önemli bir ulaşım noktası oldu” dediler. 
1071 Malazgirt Bulvarıyla hem trafiğin rahatladığını hem de o yönde gidecek araçların mesafesinin önemli ölçüde kısaldığını bildiren yetkililer, “Yapılan sayımlara göre, günde 60 bini bulan aracın geçtiği bu yeni bağlantı sayesinde, önemli ölçüde zaman ve enerji tasarrufu sağlandı” diye konuştular.

-YEŞİLLER ARASINDA KONFORLU YOLCULUK
Gerek Başkentlilerin gerekse şehir dışından gelen ziyaretçilerin yolu ve bağlantılarını daha iyi öğrendikçe, 1071 Malazgirt Bulvarı’nı daha çok kullanmaya başladıklarını kaydeden yetkililer, vatandaşların yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yolda yeşillikler arasında yolculuk yaptıklarını belirttiler. Yetkililer, 8 adet alt üst geçit ve köprü bulunan Bulvar’a 4 bin 127 adet ağaç, 75 bin metre kare hazır çim, 177 bin adet mevsimlik çiçek, 105 bin adet de çalı grubu dikildiğini hatırlattılar.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Ulaşım Dergisi Temmuz SayısıÖnceki Haber

Halk Ulaşım Dergisi Temmuz Sayısı

Otobüslerdeki Yolcu Sayısı Düştü Konfor ArttıSonraki Haber

Otobüslerdeki Yolcu Sayısı Düştü Konfor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar