İstanbul
DOLAR32.4966
EURO34.8949
ALTIN2476.8

Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım
Abone ol
Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım Projesi Kapsamında Bursa'da Çevre Yatırımları...

Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım Projesi Kapsamında Bursa'da Çevre Yatırımları Ve Çevre Sorunlarına Yönelik Çözüm Önerilerinin Konuşulduğu Çalıştay Gerçekleştirildi.

Bursa Kent Konseyi, Sosyal Politikalar Merkezi Derneği (SOMER) ve Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği'nin (DOĞADER) ortağı olduğu ve Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) koordinasyonunda yürütülen 'Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım' projesi kapsamında "Bursa'da çevre yatırımları, çevre sorunlarına yönelik çözüm önerileri" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi programınca desteklenen 'Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım' projesi kapsamında Bursa Barosu Lokali'nde gerçekleştirilen çalıştaya doğa, ekoloji ve çevre ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin konuşmasında, Türkiye'de kent konseylerinin sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi ve kurumsallaşmasına katkı sağlamak görevi olduğunu söyledi. 2005 yılında çıkan 5393 Sayılı Belediye Kanunu'ndan sonra Bursa Kent Konseyi'ni yeniden yapılandıklarını söyleyen Keskin, Bursa Kent Konseyi bünyesinde sivil toplum kuruluşlarına destek olmak amacı ile kent konseyleri arasında Türkiye'de ilk olan "Sivil Toplum Geliştirme ve Projeler Ofisi" oluşturduklarını anlattı. Ayrıca Genel Sekreter Enes Battal Keskin, "Sivil Toplum Geliştirme ve Projeler Ofisi" adından da anlaşılacağı gibi Bursa'daki sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine ve kurumsallaşmasına destek olma amacını güdüyor. Bugün Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım Projesi çerçevesinde bir araya geldik. Bu proje sonucunda Bursa Kent Konseyi bünyesinde Çevre Meclisi oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Bursa Kent Konseyi olarak yerel sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi, kurumsallaşması ve gelişmesi noktasında katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
'Bursa'nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım' projesinin genel hedefinin çevre ile ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) Başkanı Arca ATAY ise sivil toplum kuruluşları aracılığı ile toplumda farkındalık yaratmak istediklerini vurguladı. Ayrıca Atay, "Projemiz çevre ile ilgili konularda başta yerel yönetim olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının karar alma mekanizmalarına katılımı ön görülüyor. Bursa'da doğa, ekoloji ve çevre ile ilgili faaliyet gösteren STK'ların birbiri ile iletişimin sağlanması ve ortak akıl mekanizmasının oluşturulması projenin başlıca hedefler arasında yer alıyor. Mart 2011'de başlayan projemiz Eylül 2011'de sona erecek" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından programa geçildi. BUSKİ'nin içmesuyu ve atıksu konusundaki çalışmaları hakkında BUSKİ Atıksu Arıtma Tesisleri İşletme Şefi Nurcan Aydoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çevreyi korumaya yönelik çalışmaları hakkında Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'ndan Hatice Ünlü ve Avrupa Birliği Çevre Mevzuatı ve ülkemizdeki süreci hakkında Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Öğr.Gör.Dr. N.Kamil Salihoğlu katılımcılarla bilgilerini paylaştılar. Programın son bölümünde ise Bursa'nın çevre sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri tanıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir’de 20 Günde Toptan ÇözümÖnceki Haber

İzmir’de 20 Günde Toptan Çözüm

Bursa Ulaşımında Yaz TarifesiSonraki Haber

Bursa Ulaşımında Yaz Tarifesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar